Finale 2e divisie in Reusel

24 mei 2008


Top-10 notering in turnfinale

Afgelopen zaterdag werd in Reusel (NB) de nationale turnfinale geturnd van de 2e divisie. Caroline Mom en Lotte Monshouwer van gymnastiekvereniging OKK hadden zich hiervoor geplaatst. Beide wisten in de drie voorrondes steeds bij de eerste tien te eindigen en zich zo te plaatsen voor deze wedstrijd. Caroline wist daarbij zelfs tweemaal het podium te bereiken met eenmaal een tweede en eenmaal een derde plaats. Nu werd ze na een goede wedstrijd tiende.  Lotte liet wat puntjes liggen en moest met een bescheiden 30e plaats genoegen nemen

Wens na jaar in vervullingCaroline en Lotte
Caroline wist zich voor de zesde maal voor de landelijke finale te plaatsen. Nooit eerder wist een OKK-turnster zich zo vaak te plaatsen. Haar beste notering was een 19e plaats bij de pupillen en haar wens dat te verbeteren lukte ditmaal prima. Vorig jaar was ze er ook dichtbij, maar een mislukking op brug kostte haar toen veel plaatsen in het klassement. De beste prestatie leverde Caroline bij sprong, waar ze met 8.60 een 5e plaats in de wacht sleepte. Bij brug nam ze geen risico dit keer. Met 7.733 (24e) was ze tevreden. Bij balk hield ze de zenuwen – die ze toch wel had – goed in bedwang en scoorde 7.80 (18e). Niet helemaal optimaal, maar goed genoeg voor consolidatie. De 8.60 (18e) voor haar vrije oefening deed haar flink stijgen in het klassement waardoor ze uiteindelijk tiende werd. Haar wens de beste prestatie ooit neer te zetten werd hiermee vervuld.

Toch een goed seizoen
Lotte, die vorig seizoen 3e divisie turnde en daar kampioen werd, begon de wedstrijd goed met tweemaal een gehoekte Tsukahara. Haar score van 8.35 was goed voor de 14e plaats. Bij brug haalde ze haar losom-handstand echter net niet en moest het toestel verlaten. Gelukkig kon ze daarna haar oefening prima vervolgen, maar het kostte haar een halve punt en een bonus. Met 7.066 (34e) was ze dan ook niet tevreden. Bij balk turnde ze ruim en netjes, maar vlak voor het einde mislukte de streksprong hele draai. Haar score: 7.35 (27e). De vrije oefening verliep goed en met de score van 8.45 (23e) kon ze iets goed maken in het klassement waar ze zoals gezegd 30e werd. Jammer genoeg geen optimale wedstrijd dus, maar het einddoel – de finale halen – had ze ruimschoots bereikt. Zodoende kan ze toch op een goed seizoen terug kijken.

Anouk Dries, Heleen Bervoets en Hans Mom, die als trainers de verantwoording hebben over de bovenbouw van de A-selectie bij OKK konden met de prestaties van beide senioren goed leven. “Beide turnsters moeten hun studie met het turnen combineren. Caroline die in  het tweede jaar van de HALO in Den Haag zit en Lotte die momenteel VWO-examen doet, leggen de lat voor henzelf erg hoog. Daarbij komt nog dat de 6,5 uren training bij OKK in schril contrast staat met de inspanningen bij sommige andere verenigingen. We beseffen daarom dat we met Caroline en Lotte twee klasbakken in huis hebben waar we terecht erg trots en zuinig op zijn,” aldus het samengevatte commentaar van het drietal trainers.